Rakasta itseäsi arjen valinnoilla

Rakasta itseäsi arjen valinnoilla

Osallistuin kaksi viikkoa sitten ihanan ja aina niin valoisan Janet Bray Attwoodin Mastery of Self Love –kurssille. Jo nimestä voi päätellä, mihin kurssilla keskityttiin. Aivan, itsensä rakastamiseen.

Kurssilla oli mieletöntä nähdä, miten ihminen toisensa jälkeen uskalsi päästää irti suojamuuristaan ja alkoi nähdä, kuinka on itse rajoittanut rakkauden kokemista omassa elämässä. Minulle henkilökohtaisesti suurin oivallus kurssin aikana oli, ettei minun tarvitse elää häpeässä ja vertailla itseäni muihin, vaikka elän erilaista elämää kuin monet sosiaalisessa ympäristössäni. Se vapauden tunne on mukanani edelleen ja haluan vaalia sitä joka päivä.

Yksi asia, jota käsittelimme kurssilla, oli jokapäiväiset valinnat ja miten ne vaikuttavat siihen, miten rakastamme itseämme. Itsensä rakastaminen ei ole ainoastaan itsensä hyväksymistä tässä ja juuri sellaisena kuin olet, vaan myös valintoja, joiden avulla teet elämästäsi itselleni nautinnollisempaa sekä itsesi näköistä.

Loving yourself is also upgrading
— Janet Bray Attwood

Itsensä rakastaminen on huolta pitämistä itsestä sekä henkisesti että fyysisesti. Se on valitsemista itselleen parempien asioiden puolesta, kuten paremman terveyden puolesta ja stressittömän arjen puolesta. Se voi myös olla valinta elää vapaana häpeästä ja itsensä vertailusta toisiinsa.

Valintoja on jokaisessa päivässä kuitenkin todella paljon, jonka vuoksi rutiinit ovat mahtava tapa lisätä parempia päätöksiä päiviimme. Saimme Mastery of Self Love -kurssilla haastaa toisiamme luomaan itsellemme uusia rutiineja ja tapoja, joiden avulla voin taata itselleni joka päivä hieman enemmän rakkautta minulta itselleni.

Minä olen jo pitkään miettinyt, että haluan luoda itselleni rutiinin meditoida päivittäin, koska tiedän sen tuovan minulle tasapainoa ja läsnäoloa arkeen. Päätin siis lyödä vetoa melko suuresta rahasummasta ystäväni kanssa, ja lupasin että tulen meditoimaan vähintään 15 minuuttia joka päivä seuraavan kolmen kuukauden ajan. Ystäväni teki minulle puolestaan lupauksen keskittyä syömistottumuksiinsa konkreettisilla tavoilla tavoilla ja laittoi vetoon panokseksi hänelle korvaamattoman tärkeän esineen.

Tämä veto on pitänyt meidät molemmat kiinni uudessa tavassamme pitää itsestämme parempaa huolta ja rakastaa itseämme jokapäiväisillä teoilla. Minä valitsen nousta joka aamu sängystäni reippaasti, jotta saan meditoida ja keskittyä vain itseeni hetken ennen päivän aloittamista. Miten sinä valitset rakastaa itseäsi joka päivä?

 

Itsensä rakastaminen

Jos uskallat ottaa haasteen vastaan, mieti mikä yksi päivittäinen tai viikoittainen tapa auttaisi sinua olemaan parempi sinä ja rakastamaan itseäsi enemmän. Mikä on sellainen uusi tapa, joka ei ole vielä säännöllinen osa elämääsi ja tulee lisäämään hyvinvointiasi fyysisesti tai henkisesti? Sillä ei ole väliä kuinka pieni tai suuri lupaus on. Tärkeintä on, että tämä yksi tapa tuo sinulle lisää hyvää oloa elämääsi.

Etsi sitten joku ihminen, jonka kanssa voit lyödä vetoa. Valitse sellainen ihminen, joka rakastaa sinua, eikä katso sopimuksen rikkomista hyvällä pienimmästäkään tekosyystä. Laita panokseksi jotain sellaista, mistä et ole valmis ja halukas luopumaan, mutta mitä sinulla kuitenkin on antaa, mikäli et pidä kiinni lupauksestasi. Tehkää kirjallinen sopimus, jossa lupaat toteuttaa tätä uutta tapaa seuraavan kolmen kuukauden ajan tai maksat sovitun panoksen.

Tässä on muutama esimerkki uudesta itseäsi rakastavasta tavasta:

  • Syön terveellisen aamiaisen joka aamu
  • Harrastan liikuntaa 4 päivänä viikossa vähintään 30 minuuttia kerrallaan
  • Keskustelen kumppanini kanssa tunteistamme joka päivä vähintään 5 minuuttia
  • Laitan joka päivä 5 euroa säästöön
  • Lankaan ja pesen hampaani aamuin illoin
  • Pidän tipattoman
  • Piirrän joka päivä jotain
  • Siivoan joka viikko yhden kaapin

Lupauksen tekeminen voi tuntua melko hurjalta. Uskon kuitenkin, että tämä saa sinut motivoitumaan tekemään jotain sellaista, joka on sinulle itsellesi aidosti hyväksi. Minä olen oppinut elämässäni, että pakko on, jos ei paras niin todella mahtava motivoija. Siksi vedon lyöminen ja toiselle lupauksen tekeminen on loistava tapa motivoitua.

Vielä lopuksi haluan muistuttaa sinua yhdestä asiasta. Jos ajattelet, että aiot huvituksen puutteessa vedättää ystävääsi ja valehdella toimistasi hänelle, kannattaa miettiä, ketä olet oikeasti vedättämässä ja huijaamassa. Tämä on sinun elämäsi ja sinä valitset, jatkatko itsesi laiminlyömistä vai alatko toimia omaksi parhaaksesi ja olemaan rehellinen sekä rakastava itseäsi kohtaan.

<3 Laura