Valitsetko mennä kohti vai poispäin?

Valitsetko mennä kohti vai poispäin?

Viime viikolla kirjoitin blogissani arjen valintojen vaikutuksesta itsensä arvostamiseen ja rakastamiseen. Olen omaksi ilokseni edelleen määrätietoisesti lupaukseni arvoinen, eikä minun ole tarvinnut maksaa ystävälleni vedon häviämisestä. (Pääset lukemaan, mistä on kyse, edellisestä julkaisustani Rakasta itseäsi arjen valinnoilla) Millaisia lupauksia sinä teit ja löitkö jostain sinulle tärkeästä tavasta ystäväsi kanssa vetoa?

Jokapäiväiset valinnat ovat merkittävä osa hyvinvointiamme, sillä ne vievät meitä joko poispäin tai kohti haluamaamme elämää. Kun tiedät, miltä haluat elämäsi näyttävän ja mitä haluat siihen luoda, voit jokaisen valinnan kohdalla miettiä, viekö päätöksesi sinua lähemmäksi ihanteellista elämääsi vai sabotoitko valinnoillasi matkaasi kohti unelmaa itsestäsi? Se miten sinä päätät toimia, on lähtökohta onnistumisellesi sekä sille, miten mutkikas tai suora matkasi kohti tavoitettasi tulee olemaan.

Jos haluat kokea stressittömyyttä ja rauhaa arjessa, kaiken menon ja melskeen keskellä, voit päättää valinta näiden asioiden puolesta. Esimerkiksi työpaikallasi tilanteessa, jossa normaalisti alkaisit vouhottamaan työkaverillesi työtaakkasi suuruudesta tai kiireisestä kokousaikataulustasi, voit pysähtyä miettimään, miten valitset nyt toimia ja viekö valintasi sinua kohti stressittömyyttä ja rauhaa, vai päinvastoin. Valitsetko kiinnittää huomiosi stressistä puhumiseen ja siihen tunnetilaan, joka sinulle tulee kokiessasi kiirettä ja puhuessasi siitä? Vai valitsetko toimia stressittömyydestä ja rauhasta käsin? Jos työtaakkasi on ylitsepääsemätön yksin, voit pyytää apua ja kertoa siitä sellaiselle henkilölle, joka siihen voi vaikuttaa. Jos tiedät selviäväsi työstäsi yksin, ala hommiin. Tee se mitä pystyt rauha mielessäsi, sillä kiireestä ja stressistä vouhottaminen ei ainakaan nopeuta asioiden aikaan saamista.

Sinulla on siis valinta. Voit valita kiinnittää huomiota asioihin, jotka vievät sinua kohti ihanteellista elämääsi tai voit kiinnittää huomioisi niiden vastakohtiin.

Minulla on useita Passioin Test asiakkaita, joiden ihanne elämässä he tuntevat tasapainoa. Osalle heistä tasapainon tunteminen tarkoittaa positiivisten ajatusten läsnäoloa negatiivisten sijaan. He haluavat päästä tilaan, jossa heidän on hyvä olla, myös omassa mielessä. Kun kuitenkin kysyn heiltä, miten hyvin positiivin ajattelu toteutuu heidän elämässään juuri nyt asteikolla nollasta kymmeneen, vastaus on harvoin edes 7. Tämä johtuu usein siitä, että he laittavat huomaamattaankin huomionsa positiivisen ajattelun vastakohtaan, negatiiviseen ajatteluun. He toimivat ja ajattelevat negatiivisesti sen sijaan, että keskittäisivät resurssinsa tasapainottaviin positiivisiin ajatuksiin. Huomaamattaan negatiivisiin asioihin huomion laittaminen ilmenee esimerkiksi kaveriporukassa asioista valittamisena kerta toisensa jälkeen sekä muiden ihmisten mollaamisena ja arvostelemisena.

sinä-valitset-suuntasi.jpg

Huomaatko itse tekeväsi samaa? Käytätkö arvokasta aikaasi näin huonosti? Huomaatko ajattelevasi vastaan tulevasta ihmisestä tavalla, jolla et haluaisi sinusta ajateltavan? Minä ainakin huomaan, ainakin lähes joka kerta, kun niin on päässyt ajattelemattomuuttani käymään. Se, että huomaat toimintasi, on jo paljon ja tärkeää. Se on alku ja mahdollisuus alkaa toimia toisin. Voit sanoa heti tilanteessa itsellesi, että sanasi tai ajatuksesi olivat epäreiluja, etkä halua toimia samalla tavalla enää koskaan. Voit myös miettiä, millä tavoin voit toimia tulevaisuudessa samankaltaisissa tilanteissa, niin että valintasi vie sinua lähemmäksi positiivista ajattelua ja tasapainoa. Millaisilla teoilla ja ajatuksilla sinä lisäät elämääsi niitä piirteitä, joita ihanteelliseen elämääsi kuuluu?

Haluan rohkaista sinua olemaan niin hyvä ja niin sinä, kuin haluat elämässäsi olla. Siksi, aina kun kohtaat hetken, jossa voit valita, valitse toimia oman upean itseni puolesta. Valitse olla se, joka haluat olla, ja toimia sillä tavalla, jolla se henkilö joka haluat olla, toimii.

Jos et vielä tiedä millainen sinä haluat olla, mitä kohti olet menossa elämässäsi tai mitä haluat luoda elämääsi, voit löytää vastauksen Passion Test valmennuksesta. The Passion Test on kansainvälisesti tunnettu tapa, joka kirkastaa sinulle, millaiselta sinun ihanteellinen elämäsi näyttää. Kun tiedät, minne päin olet menossa, sinun on todella paljon helpompaa ja vaivattomampaa luoda itsellesi sellainen elämä, jonka haluat - yksi valinta kerrallaan. Lisätietoa tulevista workshopeista saat tilaamalla Kirjeen sekä vierailemalla sivuston Valmennukset-osiossa.

Seuraavassa blogitekstissäni kerron sinulle, mitä minä valitsin tehdä kolme vuotta sitten ja miten siitä seurannut oivallus muutti ajattelumaailmani täysin.

<3 Laura