Mikä on minulle tärkeää?

Vuosi on nyt vaihtunut ja sosiaalinen media on pullollaan vuodelle 2019 tehtyjä lupauksia. Millaisia lupauksia sinä teit tulevalle vuodelle? Ovatko ne sellaisia, joita sinä todella haluat vai teitkö ehkä lupauksen siksi, että ajattelet muiden haluavan sinun tekevän jotain? Mielestäni vuodenvaihde on loistava aika istua alas ja miettiä, mitä edellisestä vuodesta on jäänyt käteen ja mitä tulevalta vuodelta haluaa.

Tänä vuonna minä lupaan itselleni vain yhden asian ja toivon, että myös teet saman lupauksen itsellesi:

 Tänä vuonna teen enemmän niitä asioita, jotka saavat minut nauttimaan elämästäni.

Mutta mitä ne ovat? Mitkä ovat niitä asioita, jotka saavat minut innostumaan aamulla, kun herään silmäni. Mitkä asiat vaikuttavat onnellisuuteeni? Mitkä ovat minun intohimoni? Jos teen tuollaisen lupauksen itselleni, minun on hyvä tietää, mitä minun pitää tehdä. Onneksi minä olen tehnyt tämän lupauksen itselleni jo aiemmin ja samalla tehnyt listan minulle kaikista tärkeimmistä asioista. Myös sinä voit tehdä oman listasi vaikka saman tien. Ota tyhjä paperi ja kynä käteesi ja kirjoita elämäsi eri osa-alueilta, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä. Mitkä jo elämässäsi olevat asiat tuottavat sinulle onnellisuutta ja mitä asioita haluat lisää elämääsi. Tärkeintä tätä listaa miettiessäsi on, että kirjoitat tunne edellä ja unohdat, mitä järki sanoo. Tuollaisella listalla pääset jo hyvin selville siitä, mitä asioita tekemällä sinä nautit elämästäsi enemmän.

Minun listaani kuuluu esimerkiksi:

 • Käyn inspiroivia kahvikeskusteluja ihmisten kanssa

 • Vietän aikaa perheeni kanssa

 • Haastan kehoani tankotanssin parissa

 • Liikun luonnossa

 • Katson koskettavia elokuvia

 • Autan ihmisiä oivaltamaan uusia asioita

 • Oivallan itse uusia asioita

 • Nautin hyvistä yöunista

 • Jaan osaamistani ja tietämystäni töissä

 • Matkustan ulkomaille

 • Osallistun inspiroiville kursseille

 • Nauran katketakseni joka päivä

Tee sinä oma listasi niistä asioista, jotka tuovat sinulle hyviä fiiliksiä ja hymyn huulille, kun vain mietit niitä. Jokaisella meistä on omat juttumme ja vain sinä tiedät, mitkä ovat sinun juttusi.

Omien intohimoja ja sinulle tärkeiden asioiden tekeminen hyvin selkeäksi on todella vaikuttavaa. Kun tiedät, mitkä asiat ovat sinulle kaikista tärkeimpiä elämässäsi, säästät valtavasti aikaasi ja saat niitä todennäköisemmin elämääsi lisää. Jos et vielä tiedä, mitkä ovat sinulle kaikista tärkeimpiä asioita, käy kurkkaamassa työkalu nimeltä The Passion Test. Minä käytän tätä työkalua valmennuksissani ja käyn sen läpi itse vähintään kolmen kuukauden välein. Järjestän 10 päivä helmikuuta ystäväni Aapon kanssa työpajan, joka on avoin ihan kaikille. Käymme työpajassa läpi The Passion Test -prosessin ja saat itsellesi selkeät 5 tärkeintä intohimoasi. Olet lämpimästi tervetullut mukaan. Jos tämä kiinnostaa sinua. Löydät lisätietoa tästä: The Passion Test -työpaja 10.2.2019.

Voiko omien intohimojen, eli pitkäaikaisten halujen selkeyttäminen oikeasti muuttaa elämää? Rehellinen vastaus tähän on ei ja kyllä. Kun minä tein ensimmäisiä kertoja elämässäni listoja minulle tärkeimmistä asioista, sain selkeyttä elämääni, mutta niin kauan kun en uskonut elämäni voivan täyttyä noista asioista, en tehnyt mitään intohimojeni eteen ja elämä pysyi melkolailla samanlaisena. Jos sinua ei kiinnosta lisätä hyviä asioita elämääsi tai et ole valmis menemään kohti intohimojasi, mistään työkalusta ei tule olemaan sinulle hyötyä.  

Jos sinulla on kuitenkin halu ja olet todella päättänyt muuttaa omaa elämääsi johonkin suuntaan, selkeiden aikomusta asettaminen tuo sinulle vähintäänkin lisävauhtia. Valintatilanteet ovat sinulle helpompia eikä päätöksentekomalliisi kuulu enää se, mitä muiden mielestä sinun pitäisi tehdä, kun sinulle on selkeää, mihin olet menossa. Ehdit nauttia elämästäsi myös enemmän, kun sinulla on kirkas kuva siitä, mitkä asiat vievät sinua kohti haluamiasi tunteita. Koko elämää ei tarvitse muuttaa kerrallaan ja siksi The Passion Testissäkin keskitytään 5 kaikista tärkeimpään intohimoon. Kun uskallat luopua vanhasta tutusta (kirjoitin tästä aiemmin: Pelottava muutos), yhden asian muuttaminen kerrallaan ei ole enää kovin vaikeaa.

Tässä minun ja Aapon viesti sinulle tulevasta The Passion Test -työpajasta.

Mahtavaa vuotta 2019!

<3 Laura

Laura Kankaanpää